Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (not well-formed (invalid token) at line 254, column 35) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
Съдът спря инвазията на Lafka в Бургас
неделя, 16 декември 2018
Начало » Бургас » Страната » Темида
Съдът спря инвазията на Lafka в Бургас

Народното събрание = Lafka
Фото: Гугъл
25 февруари 2014, вторник
Ракурс

Бургаският административен съд спря изпълнението на наредба на общинския съвет в Бургас, с която се дава право на веригата за продажба на цигари, вестници и дребни стоки Lafka да разположи своите павилиони в града.

Веригата е собственост на компания "Табак маркет", дъщерна на Булгартабак. Тютюневият холдинг и разпространението на печата се контролират от свързаните помежду си бизнесмени Цветан Василев и Делян Пеевски.

Решението е взето на закрито заседание на съда и е по повод жалбата срещу наредбата, внесена от дребни търговци и разпространители на вестници, които се обединиха в Асоциация за защита на средния и дребния бизнес, съобщи Mediapool.bg.

Спирането на изпълнението на наредбата е до произнасянето на съда по същество. Според търговците, с решението на общинския съвет, те биват поставени в неравноправно положение спрямо веригата. Всеки търговец на цигарени издалия има право само на един преместваем обект, в който да извършва търговията си, докато на търговците на печатни изделия се разрешават повече от един обект.

Веригата Lafka обаче съчетава продажбата на цигари и вестници и така удря търговците и на тютюневи, и на печатни изделия.

От асоциацията твърдят още, че спорните текстове от наредбата засягат не само собствениците на павилиони / временни обекти/, а и частните магазинчета на собствена територия.

Заради проблеми с навлизането на Lafka в уличната търговия в повечето големи градове, търговците създадоха Национален координационен център на малкия бизнес, за да може да устоят срещу навлизането на този монопол.

Според тях това е опит държавата и общината да подпомагат една монополна верига и я създават с участието на обществен ресурс, като използват улици и тротоари.

От община Бургас потвърдиха, че при тях има постъпили искания за разкриване на такива обекти, в които да се продават печатни издания заедно с тютюневи и пакетирани стоки. Част от исканията дори били одобрени от комисия и било въпрос на време разполагането на подобни обекти.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Темида каза:
Темида каза:
Съдът спря инвазията на Lafka в Бургас
Осъдиха к.д.п. Собаджиев на 80 месеца затвор в Панама
Всемогъщият прокурор и похлупакът над КТБ

Компасът на мъдростта

Никога не гледай отвисоко на хората, освен ако не помагаш на някого да стане.
Габриел Г. Маркес


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2015
Ракурс - повече от новините!