Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 254, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
Вторият кинофест „Славянска приказка” стартира с филм за бореца Иван Подубни
четвъртък, 14 ноември 2019
Начало » Страната » Киносалон
Вторият кинофест „Славянска приказка” стартира с филм за бореца Иван Подубни

12 септември 2014, петък
Ракурс

С игрален филм за непобедимия руски шампион по борба Иван Подубни ще бъде открит Вторият международен кинофестивал „Славянска приказка” в евразийското пространство на името на акад. Дмитрий Лихачов, съобщиха организаторите на фестивала.

Лентата е направена в киностудията на световноизвестния кинорежисьор Никита Михалков. Прожекцията на филма ще започне след официалната част по откриването на форума, чието начало ще бъде дадено в 19.00 часа в киносалона на Руския културно-информационен център в София.

Журито по номинациите е избрало 50 филма от общо над 250 документални, игрални, телевизионни и анимационни филми от България, Русия, Македония, Сърбия, Белорусия, Черна гора, Украйна, Молдова, Казахстан, Китай и други страни.

„Важен критерий при избора е посланието, което отправя екипът на даден филм. Даваме път на филми , които лансират идеята за мир и разбирателство в днешния все по-глобализиращ се свят”, подчерта акад. проф. д-р Димитър Димитров, председател на Българската академия за телевизия, кино и интернет комуникации, която организира фестивала.

Неслучайно девизът на фестивала е „За общо информационно пространство на младите таланти в името на сътрудничеството и съгласието”. Председатели на журито са Рустем Абрашев - режисьор №1 на Казахстан и Ю Сяоган – председател на Китайската академия за производство на телевизионни сериали.

Част от филмите ще бъдат показани в програмата на фестивала в събота, неделя и понеделник в Руския-културно-информационен център. Официалното награждаване ще стане на 15 септември от 19.00 часа.

Голямата награда „Хелиос” за най-добър филм е изработена от известния българския скулптор Богдан Бондиков. Миналата година този приз бе връчен на Рустем Абрашев за филма му „Подарък за Сталин”. Лентата разказа историята на малко момченце, чиито родители са изпратени в концентрационен лагер от съветския диктатор Сталин и то е отгледано от стар овчар в Казахстан.

Фестивалът „Славянска приказка” се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Руския културно-информационен център, „Россотрудничество”, фонд „Руский мир” и Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ).Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Индивидуалността изпъква още по-ясно и придобива още по-голяма релефност, когато трябва да твори в условни граници.
Игор Стравински


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2015
Ракурс - повече от новините!