Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 254, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
За поредна година Международен занаятчийски панаир в Мюнхен
сряда, 21 август 2019
Начало » Свят » Кореспонденции
За поредна година Международен занаятчийски панаир в Мюнхен


Фото: http://www.ihm.de/
17 март 2015, вторник
Вилизара Анталавичева

Днес приключва интернационалният занаятчийски панаир в Мюнхен. Събитието стартира на 11 март под мотото „Страстта е най-добрият инструмент“.

Панаирът се провежда ежегодно и се радва на широка популярност и международна клиентела. Събитието е водеща сцена в Германия, на която занаятчии от различни области представят иновациите си.

Средно 1000 изложители от около 60 търговски звена впечтляват с развитието и нововъведенията в професиите си, както и с качеството и оригиналността в производителността. През 2014 година бяха регистрирани 150 000 посетители.

Тематичният фокус се концентрира върху оборудване и обзавеждане, строене и модернизация, инструменти и техника, градинарска техника, креативни занаяти, накити и услуги. Изложителите са представители на разнородни и интересни браншове – между тях са пекари, сладкари, месари, също електротехници, дърводелци, майстори, шивачи, дизайнери на бижута. Палитрата е пъстра.

В халетата се изграждат истински малки работилници. Посетителите имат непосредствен допир до производството, черпят вдъхновение от изделията, съветват се с професионалисти, завързват обогатяващи нови контакти. Сключват се и бизнес сделки.

В рамките на панаира се организират и редица ревюта и изложения. Специалният показ YoungGeneration е уникален, там младежите имат възможността да се информират и да изпробват, дори да открият бъдещата си професия. Малко бижу на терена е халето „Занятие и дизайн“ – едно компактно съвременно царство на модата, украшенията, приложното изкуство и дизайна.

Първият панаир се е състоял на 15 юли 1949 година. Тогава участвали 840 изложители. От тогава събитието се утвърждава като международен сборен пункт на браншово специализирани съюзи, организации и институции. Провеждат се също конференции и конгреси.

Редица сбирки и приеми с известни гости от политиката и икономиката превръщат панаира в една от най-значимата политическа браншова платформа. Между гостите се нареждат проф. д-р Лудвиг Ерхард, Теодор Хойс, Курт Георг Кизингер, граф Ото Ламбсдорф, Франц Йозеф Щраус, Едмунд Щойбер, както и канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Интересът от страна на медиите е голям. Ежегодно се акредитират около 1000 журналисти.

Редица отличия се присъждат в рамките на панаира, като „Наградата на Бавария“ за изключителни идеи в категориите „Изграждане“ и „Техника“. Немското министерство на икономика и технология награждава ежегодно до 12 занаятчийски нововъведения, критериите са иновативност и приложимост.

Наситена паралелна програма очарова и тази година редица любители, като ежегодно провеждащият се показ Garden Munich, най-голямата затворена градинарска изложба в Южна Германия.

Дневната карта за панаира важи и за Garden Munich и струва 13 евро, 11 при закупуване оnline.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Шкафове с книги красят градовете в Германия
Германка налага нова мода с книгите
„Нанефф сингърс” в Канада пази паметта на своя създател
Купиха къщата на Яворовата Мина
Книжовен Франкфурт отново респектира
Аромат на греяно вино и вурст носи Коледата и във Франкфурт
88-годишна канадка издаде книга за деца
Парад на културите изпъстри Франкфурт
And the Oscar goes to… Франкфурт
Лувърът с впечатляваща изложба за 50-годишнината от Елисейския договор

Компасът на мъдростта

Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого.
Уилям Шекспир


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2015
Ракурс - повече от новините!