Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 254, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
Снощи The Prodigy за трети път взриви бургаската публика
събота, 24 август 2019
Начало » Бургас » Театър и музика » Свят
Снощи The Prodigy за трети път взриви бургаската публика


Фото: Николай Димов
14 август 2016, неделя
Кристина Георгиева

През ранния следобед стадион “Лазур” отвори вратите си и покани всички меломани на една незабравима и разтърсваща музикална вечер. Веднага направи впечатление добрата организация. Организаторите се бяха постарали да няма гладни, жадни и чакащи на дълги опашки.

Около 16 ч. The Exploited ударно вдигна летвата много високо, сякаш за да стане ясно, че предстои една уникална вечер. Пънк ураганът нажежи атмосферата до максимум с вечните химни “Punk`s not dead”, “Fuck the system”, “Beat the bastards”, “Sex and violence” и много други. Публиката дивя като за последно в бесен circle pit. От ръка на ръка се подаваха флакони с разноцветни бои, с които момчета оцветяваха косите си, за да покажат пънкарската си принадлежност.

Втори на сцената излязоха House of Pain. Учудващо кратък сет, но очевидно достатъчен. Млади и не толкова млади мъже и жени, дори и деца, подскачаха в ритъм на “Jump around”. Любимата акустична китара на Everlast внесе красиво разнообразие в сета. Стотици фенове пяха с цяло гърло до болка познатата “What it`s like”. Публиката бе във вихъра на купона и дори загубата на половината звук не успя да помрачи настроението нито за миг.

На трето място забиха шведите от Clawfinger. Меломаните не останаха разочаровани от динамичния, агресивен и същевременно мелодичен рап-метъл. От сцената чухме най-силните им парчета - The Truth, култовото Nigger, Do What I Say, The Price We Pay, Warfair и други. Мястото им в подредбата на фестивала беше изключително добре подбрано - рап-метълът на Clawfinger беше перфектната връзка между рапърите от House of Pain и метълите от Bullet for My Valentine.

След кратка почивка британците от Bullet for My Valentine забиха чудесен сет -  „Tears Don’t Fall“, „All These Things I Hate (Revolve Around Me)“, „Hearts Burst Into Fire“, „Your Betrayal“... Музикантите изпъкнаха със страхотен саунд и прецизни изпълнения. Мощното присъствие на сцената отприщи емоциите на стадиона – феновете пяха с пълно гърло и аплодираха безрезервно.

Публиката като че ли изгаряше от нетърпение да дойде ред на хедлайнера за вечерта. Сякаш за да вдигнат напрежението до максимум, легендарните The Prodigy закъсняха с близо два часа, заради повреда в частния им самолет. Дори и този факт не успя да развали настроението на феновете им. След кратка разходка всички се завърнаха за голямата група, а като че ли бяха и повече, и в 23:30 вече бяха заели местата си.

Думите не са достатъчни да опишат магията, която се случи около полунощ. Беше като паралелна реалност, в която Лиъм Хаулет, Кийт Флинт и Максим се сляха в едно с хилядите хора пред себе си, само посредством музиката. Това е третото посещение на бандата в Бургас и определено беше най-силното им представяне!

Малко след финалното парче, лампите на стадиона светнаха и хората поеха към изходите с лека тъга, че купон като този е свършил, но и определено видимо доволни.

Екипът на Ракурс, от името на читателите си, благодари на Summer Chaos Festival за незабравимото изживяване и пожелава на организаторите му спорна работа по третото издание на фестивала!Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Microsoft догонва Apple
Български океанолози се борят срещу цунами
20 години световна мрежа
Над 1000 метра ще бъде най-високата сграда в света
Аштън Кътчър е новият Чарли Шийн
„Мръсни танци” пак изгрява
Берлин ще замълчи за минута
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
София Копола отново пред олтара
Стив Джобс се оттегли

Компасът на мъдростта

Ако спрем да се осъждаме, няма да имаме нужда от психотерапевт.
Епикур


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2015
Ракурс - повече от новините!