петък, 29 септември 2023
Начало » Бургас » Градски легенди
Бургас отново събира елита на спортните танци

Най-добрите отново ще премерят сили в Бургас
Фото: Иван Николов
31 май 2011, вторник
Ракурс

Тази година ще се състезават и „Сеньори”

Бургас отново става столица на спортните ритми, заявки за участие са дали досега 357 двойки от над двайсет държави. Тази година за първи път се въвежда и нова категория на турнира – „Сеньори”. Тя включва състезатели над 19 години, които вече са приключили с активната си състезателна дейност.

Рекорден брой двойки ще има на танцовия турнир в Бургас, който ще се проведе в събота и неделя очакват организаторите, съобщи Pointlurgas.com. Заявки за участие са направили досега 357 двойки от над двадесет държави, обяви Андрей Тодоров, президент на Клуб по спортни танци “Бургас 75”.

Най-титулуваният клуб у нас е инициатор на Международния турнир по спортни танци “Купа Бургас”, който е най-големият в България – той е с ранг IDSF International Open и е валиден за класациите в световната ранглиста. Сред организаторите на 26-тото му издание са още община Бургас, Международната федерация по спортни танци /IDSF/ и Българската федерация по спортни танци.

Тази година за първи път се въвежда нова, седма поред, категория на турнира – “Сеньори”. Тя е за състезатели над 19 години, които вече се приключили с активната си спортна дейност. В последните години категорията доби голяма популярност и Международната федерация вече организира европейски и световни първенства в нея.

Председател на 11-членното международно жури, одобрено от IDSF, ще бъде Петру Гозун, председател на Молдовската федерация по спортни танци. Домакините ще бъдат представени от общо 26 двойки при децата, юношите, младежите и над 19 години. Надеждите за добро представяне са свързани най-вече с осемкратните национални шампиони Салваторе Тодаро – Виолета Янева, които миналата година завоюваха Купата на Бургас в стандартните танци. Особено ожесточена битка се очаква в латино-американските танци, където са заявили участие почти 70 двойки. Сред тях са елитни състезатели от първата петнадесетица на световната рейтинг листа, включваща 1 000 двойки.

Българска национална телевизия ще отразява турнира в спортните си емисии и ще излъчи на 12 юни четиридесетминутен филм след завършването му по Канал 1 и на 19 юни по сателитния канал.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Чакринов си търси актриси
Бургас отново събира елита на спортните танци
Хеликон?! Само такава банка нямаше...
Бургас очарова Ивон Калман
Moby се раздаде докрай на Бургас
Горещ купон с „Cuba Libre” и Устата
София Копола отново пред олтара
Битка за най-красивия тиквен фенер
Уроци по грим в Бургас
Мария Статулова иска мъжките роли в „Женитба”

Компасът на мъдростта

Ако получаваш това, което нямаш, веднага губиш това, което имаш.
Уилям Шекспир


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!