Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 254, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
"София филм фест на брега" набира доброволци!
събота, 20 юли 2019
Начало » Киносалон » Бургас
"София филм фест на брега" набира доброволци!


Фото: София филм фест на брега
05 февруари 2019, вторник
Ракурс

От 14 до 22 март в Бургас ще се проведе 17. София филм фест на брега.

Ако искате да станете част от екипа на фестивала и да се докоснете до света на киното, като гледате филмите от програмата и се срещнете с режисьорите, актьорите и продуцентите на някои от тях, пишете ни лично съобщение на страницата на София филм фест на брега.

Разкажете ни с две-три изречения какво Ви мотивира да участвате в това събитие и ние ще се свържем с вас в най-скоро време.

Доброволчески задачи ще има в периода 14-22 март, между 10 и 23 ч. по предварително разработен график, съобразен с възможностите Ви, както и за някои организационни дейности между 20 февруари и 13 март.

Готовността за включване в извънредни и непланирани дейности е предимство.

Срок за кандидатстване – 20 февруари.


***
Международният кинофестивал "София филм фест на брега" се провежда от 2003 г. в Бургас, като специално издание на фестивала-майка "София филм фест". По-късно започва организацията на подобни филмови фестивали в Пловдив (2006 г.) и във Варна.

Фестивалът се организира под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов от "Арт Фест" и ДТ "Адриана Будевска" с помощта на спонсори и приятели на фестивала.

Художествен директор на "София филм фест на брега" и председател на журито е Георги Дюлгеров, а пълномощник на "София филм фест" в Бургас до 2012 г. - Йорданка Ингилизова.

По традиция "София филм фест на брега" представя най-доброто от програмата на софийския фестивал. Филмовият маратон в Бургас започва седмица след откриването на фестивала-майка. Продължава 9 дни, които се отбелязват с официално откриване и закриване. В програмата са включени 20 интернационални игрални и 12 късометражни филма от конкурсна програма.

От втория "София филм фест на брега" се връчват две награди "Сребриста чайка" - награда на публиката за най-добър филм на фестивала и награда на община Бургас, определена от професионално жури. Отличието има морално изражение - статуетка, изработена от художника Никола Станчев. През 2008 г. е учредена още една "Сребриста чайка", с която бургаската публика награждава най-добрия късометражен филм от конкурса на "Jameson".

В рамките на фестивала бургаската публика е имала удоволствието да се срещне с много наши и интернационални режисьори и актьори - Джафар Панахи, Алексей Попогребски, Генадий Островски, Анджела Родел, Зигфрид, Рангел Вълчанов, Иван Иванов, Весела Казакова, Иван Бърнев, Николай Волев, Пенко Господинов, Иван Черкелов, Светлана Янчева и много други родни и чужди кино творци.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Огнян Петков извая българска Темида
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Психолог издаде книга
Змей шета по куклената сцена
Букай подари на Бургас притча за истината
Инженер-химик жъне литературни успехи
Велко Кънев пак режисьор в Бургас
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
2011 - фестивална година за бургаските кукленици
Кога учениците няма да стоят под прозореца на министъра

Компасът на мъдростта

Ако спрем да се осъждаме, няма да имаме нужда от психотерапевт.
Епикур


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2015
Ракурс - повече от новините!