Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 254, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
"София филм фест на брега" набира доброволци!
четвъртък, 22 август 2019
Начало » Киносалон » Бургас
"София филм фест на брега" набира доброволци!


Фото: София филм фест на брега
05 февруари 2019, вторник
Ракурс

От 14 до 22 март в Бургас ще се проведе 17. София филм фест на брега.

Ако искате да станете част от екипа на фестивала и да се докоснете до света на киното, като гледате филмите от програмата и се срещнете с режисьорите, актьорите и продуцентите на някои от тях, пишете ни лично съобщение на страницата на София филм фест на брега.

Разкажете ни с две-три изречения какво Ви мотивира да участвате в това събитие и ние ще се свържем с вас в най-скоро време.

Доброволчески задачи ще има в периода 14-22 март, между 10 и 23 ч. по предварително разработен график, съобразен с възможностите Ви, както и за някои организационни дейности между 20 февруари и 13 март.

Готовността за включване в извънредни и непланирани дейности е предимство.

Срок за кандидатстване – 20 февруари.


***
Международният кинофестивал "София филм фест на брега" се провежда от 2003 г. в Бургас, като специално издание на фестивала-майка "София филм фест". По-късно започва организацията на подобни филмови фестивали в Пловдив (2006 г.) и във Варна.

Фестивалът се организира под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов от "Арт Фест" и ДТ "Адриана Будевска" с помощта на спонсори и приятели на фестивала.

Художествен директор на "София филм фест на брега" и председател на журито е Георги Дюлгеров, а пълномощник на "София филм фест" в Бургас до 2012 г. - Йорданка Ингилизова.

По традиция "София филм фест на брега" представя най-доброто от програмата на софийския фестивал. Филмовият маратон в Бургас започва седмица след откриването на фестивала-майка. Продължава 9 дни, които се отбелязват с официално откриване и закриване. В програмата са включени 20 интернационални игрални и 12 късометражни филма от конкурсна програма.

От втория "София филм фест на брега" се връчват две награди "Сребриста чайка" - награда на публиката за най-добър филм на фестивала и награда на община Бургас, определена от професионално жури. Отличието има морално изражение - статуетка, изработена от художника Никола Станчев. През 2008 г. е учредена още една "Сребриста чайка", с която бургаската публика награждава най-добрия късометражен филм от конкурса на "Jameson".

В рамките на фестивала бургаската публика е имала удоволствието да се срещне с много наши и интернационални режисьори и актьори - Джафар Панахи, Алексей Попогребски, Генадий Островски, Анджела Родел, Зигфрид, Рангел Вълчанов, Иван Иванов, Весела Казакова, Иван Бърнев, Николай Волев, Пенко Господинов, Иван Черкелов, Светлана Янчева и много други родни и чужди кино творци.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Огнян Петков извая българска Темида
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Психолог издаде книга
Змей шета по куклената сцена
Букай подари на Бургас притча за истината
Инженер-химик жъне литературни успехи
Велко Кънев пак режисьор в Бургас
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
2011 - фестивална година за бургаските кукленици
Кога учениците няма да стоят под прозореца на министъра

Компасът на мъдростта

Човек трябва да живее твърде дълго, за да разбере колко кратък е животът.
Алберт Айнщайн


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2015
Ракурс - повече от новините!