четвъртък, 20 юни 2024
Начало » Кореспонденции » Свят
За поредна година Международен занаятчийски панаир в Мюнхен


Фото: http://www.ihm.de/
17 март 2015, вторник
Вилизара Анталавичева

Днес приключва интернационалният занаятчийски панаир в Мюнхен. Събитието стартира на 11 март под мотото „Страстта е най-добрият инструмент“.

Панаирът се провежда ежегодно и се радва на широка популярност и международна клиентела. Събитието е водеща сцена в Германия, на която занаятчии от различни области представят иновациите си.

Средно 1000 изложители от около 60 търговски звена впечтляват с развитието и нововъведенията в професиите си, както и с качеството и оригиналността в производителността. През 2014 година бяха регистрирани 150 000 посетители.

Тематичният фокус се концентрира върху оборудване и обзавеждане, строене и модернизация, инструменти и техника, градинарска техника, креативни занаяти, накити и услуги. Изложителите са представители на разнородни и интересни браншове – между тях са пекари, сладкари, месари, също електротехници, дърводелци, майстори, шивачи, дизайнери на бижута. Палитрата е пъстра.

В халетата се изграждат истински малки работилници. Посетителите имат непосредствен допир до производството, черпят вдъхновение от изделията, съветват се с професионалисти, завързват обогатяващи нови контакти. Сключват се и бизнес сделки.

В рамките на панаира се организират и редица ревюта и изложения. Специалният показ YoungGeneration е уникален, там младежите имат възможността да се информират и да изпробват, дори да открият бъдещата си професия. Малко бижу на терена е халето „Занятие и дизайн“ – едно компактно съвременно царство на модата, украшенията, приложното изкуство и дизайна.

Първият панаир се е състоял на 15 юли 1949 година. Тогава участвали 840 изложители. От тогава събитието се утвърждава като международен сборен пункт на браншово специализирани съюзи, организации и институции. Провеждат се също конференции и конгреси.

Редица сбирки и приеми с известни гости от политиката и икономиката превръщат панаира в една от най-значимата политическа браншова платформа. Между гостите се нареждат проф. д-р Лудвиг Ерхард, Теодор Хойс, Курт Георг Кизингер, граф Ото Ламбсдорф, Франц Йозеф Щраус, Едмунд Щойбер, както и канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Интересът от страна на медиите е голям. Ежегодно се акредитират около 1000 журналисти.

Редица отличия се присъждат в рамките на панаира, като „Наградата на Бавария“ за изключителни идеи в категориите „Изграждане“ и „Техника“. Немското министерство на икономика и технология награждава ежегодно до 12 занаятчийски нововъведения, критериите са иновативност и приложимост.

Наситена паралелна програма очарова и тази година редица любители, като ежегодно провеждащият се показ Garden Munich, най-голямата затворена градинарска изложба в Южна Германия.

Дневната карта за панаира важи и за Garden Munich и струва 13 евро, 11 при закупуване оnline.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Microsoft догонва Apple
Български океанолози се борят срещу цунами
20 години световна мрежа
Над 1000 метра ще бъде най-високата сграда в света
Аштън Кътчър е новият Чарли Шийн
„Мръсни танци” пак изгрява
Берлин ще замълчи за минута
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
София Копола отново пред олтара
Стив Джобс се оттегли

Компасът на мъдростта

Не бързай, не бери грижи. Тук си само гост за миг. Затова спри и помириши цветята.
Уолтър Хейгън


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!