петък, 29 септември 2023
Начало » Образование
26 младежи от България с Международната награда на херцога на Единбург


Фото: Novini.bg
14 януари 2016, четвъртък
Ракурс

Президентът Росен Плевнелиев отличи младежи от цялата страна с Международната награда на херцога на Единбург за 2015 г. в Централния военен клуб в столицата. Учениците получиха значки и сертификати като символ на отговорността към личното им развитие.

От общо 180 включили се участници, 26 младежи получиха бронзовото отличие от програмата на три нива – Бронз, Сребро и Злато.

Сред тях са Валери Гелев от София, Ваня Гочева от Горна Оряховица, Ванисия - Елена Ценкова от София, Гергана Коева от Първомай, Дара Златева от Горна Оряховица, Марияна Колева - Първомай, Динко Иванов - Горна Оряховица, Мирослава Атанасова - София, Елизабет Радкова - София, Никол Атанасова - Горна Оряховица, Ралица Алексиева- София, Станислава Георгиева- Горна Оряховица, Станислава Димитрова - София, Стефан Михайлов - Горна Оряховица и др.

Програмата е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев от нейното създаване през 2014 г.

Международната награда на херцога на Единбург е водещата младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование. В нея могат да се включат ученици и студенти на възраст 14-24 години. На участниците в международната награда е предоставена възможността да комуникират с ментори, да развиват умения, да спортуват, да участват в доброволчество, както и да преживеят незабравимо приключенско пътуване сред природата.

Международната награда продължава да увеличава своята популярност не само в България, но и в международен мащаб и милиони младежи взимат участие в програмата по света.

Плевнелиев отбеляза, че чрез нея участниците всеки ден подобряват уменията си, усъвършенстват себе си като личности, изправят се пред нови предизвикателства, опознават себе си и силата на духа си, учат се на дисциплина и отговорност към обществото. Също така, развиват своите лидерски качества, разбират значението на думи като отговорност, екипност, постоянство, самоусъвършенстване и преди планиране, учат се на толерантност, добротворство и солидарност.

Посланикът на Великобритания в България Ема Хопкинс коментира, че тази награда е важна , защото допринася за развитието на качества като постоянство, любопитство и оптимизъм.

Ема Хопкинс поздрави всички, които получиха наградата днес и отбеляза, че това е истинско постижение, с което трябва да се гордеят. „България има нужда от младо поколение, което вярва че промяната е в ръцете му. Днес вие ставате част от едно глобално семейство", изтъкна още посланикът на Великобритания в България, цитиран от Агенция Фокус.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Кога учениците няма да стоят под прозореца на министъра
Още една детска градина обновена изцяло
8 медала за бургаски математици
Втора година българското училище във Франкфурт посреща първолаци
С Куросава в куфара към Англия
Най-старото училище в Бургас пое 95 първолаци
Есета и дискусия с ученици за спасяването на евреите
Метрото като алтернативна артсцена
Деца обсадиха Ангелакова и Ешкенази
Бургаско училище с евронагради

Компасът на мъдростта

Не бързай, не бери грижи. Тук си само гост за миг. Затова спри и помириши цветята.
Уолтър Хейгън


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!