събота, 24 юли 2021
Начало » Бургас » Киносалон
Най-добрият филм на “Златна роза” с премиера в Бургас


Фото: София филм фест на брега
05 март 2021, петък
Ракурс

Черно-белият филм “Страх” на режисьора Ивайло Христов ще бъде в програмата на “София филм фест на брега” и ще има премиера в Бургас на 19 март от 20.30 часа.

Режисьорът Ивайло Христов, актрисата Светлана Янчева и продуцентът Асен Владимиров са специални гости на фестивала и лично ще представят филма в новия Културен дом НХК, където ще се провежда киносъбитието, съобщиха организаторите на фестивала.

100-минутният филм разказва историята на Светла – вдовица, която наскоро е загубила работата си като учителка. Селото, в което тя живее, е в близост до границата на България с Турция и край него често се появяват бежанци. Един ден и Светла среща в гората мигрант от Африка. Това променя живота ѝ. Тя е принудена да се опълчи срещу цялото село, което настоява чернокожият бежанец да напусне селото незабавно.

„В отношенията между двамата главни герои откриваме изключителна топлота. Сцените, в които те разговарят с различни цели и за съвсем различни неща, водят до споделено и удовлетворяващо разбирателство. Трогателният финал успява да предаде едновременно чувството на надежда и отчаяние.“
Уенди Айд, Screen Daily

Ивайло Христов е режисьор и сценарист на филма, зад камерата стои Емил Христов, а музиката е поверена на Кирил Дончев. Освен Светлана Янчева в ролите ще видим Майкъл Флеминг, Иван Савов, Красимир Доков, Стоян Бочев, Мирослава Гоговска.

“Страх” спечели Голямата награда за най-добър пълнометражен филм на фестивала “Златна роза” във Варна (2020) и Голямата награда на фестивала “Черни нощи” в Талин (2020), където беше неговата международна премиера.

Проф. Ивайло Христов е роден на 10 декември 1955 г. в София. Преподава актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където се дипломира през 1980 г. Участвал е в множество филми и театрални постановки, режисирал е около 40 пиеси. Режисьор е на един телевизионен (“Приятелите ме наричат Чичо” (2006)) и четири игрални филма (“Емигранти” (2001), “Стъпки в пясъка” (2010), “Каръци” (2015), “Страх” (2020), три от които, включително последният, са носители на „Златна роза“ – най-престижната национална филмова награда.

На 20 март от 11 часа в пресзоната на “София филм фест на брега” в Културен дом НХК е предвидена пресконференция, която е отворена както за журналисти, така и за кинолюбители.

“София филм фест на брега” се организира от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Oбщина Бургас, спонсори и приятели.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Бръчките трябва да обозначават само тези места, където преди е имало усмивки.
Марк Твен


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!