понеделник, 27 септември 2021
Начало » Бургас » Киносалон
Лятно издание на “София филм фест на брега” в Бургас


Фото: София филм фест на брега
02 юли 2021, петък
Ракурс

Отложеният през месец март 19-и “София филм фест на брега” ще се проведе от 22 до 30 юли в обновения Културен дом НХК в Бургас.

Филмите в афиша остават същите, съобщиха от екипа на фестивала.

“София филм фест на брега” ще бъде открит с българския филм на Камен Калев “Февруари”, който спечели Наградата за най-добър български игрален филм на 25-ия юбилеен София Филм Фест през март, а на закриването киноманите ще видят дългочакания “Петя на моята Петя” на режисьора Александър Косев, в който като статисти участват над 500 бургазлии.

Общо 8 пълнометражни, 13 късометражни и 1 документален български филми ще бъдат показани в рамките на 9-дневния филмов маратон. Сред тях са “Сцени от живота на една актриса” на Иван Владимиров, “Страх” на Ивайло Христов, “Уроци по немски” на Павел Г. Веснаков, който спечели Специалната награда на журито и Наградата на ФИПРЕССИ на 25-ия София Филм Фест и втора и трета серия на дигитално реставрирания “Мера споредъ мера” на Георги Дюлгеров. Юлиан Вергов, Светлана Янчева, Ивайло Христов, Павел Г. Веснаков са само част от българските звезди, потвърдили гостуването си в Бургас, с които зрителите ще могат да се срещнат на отворени пресконференции в НХК.

16 пълнометражни филма ще се състезават за наградите "Сребриста чайка" - Наградата на Община Бургас за най-добър филм и Наградата на публиката, а един от 12-те късометражни филма от конкурсната програма ще получи Наградата на Областния управител - Златен плакет и грамота. Жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Александра Ингилизова, Диана Саватева, Мария Бенчева, Стефани Райчева, Слави Георгиев, Лорис Мануелян, Тони Минасян и Кремена Ватева ще присъдят Наградата на Община Бургас, а Младежко жури, сформирано от участниците на Киноклас Бургас, ще гледа късометражната програма и ще избере своя фаворит.

Продажбата на билетите започва на 05 юли на Каса “Часовника”, а по време на фестивала от 22 до 30 юли билети ще могат да се купуват и в НХК 30 минути преди началото на прожекциите.

Цената на единичен билет е 8 лв, за учащи и пенсионери – 5 лв. Предвидени са отново карти с по 10 и 20 билета на цена съответно 60 и 100 лв. Учащи и пенсионери за първи път ще могат да си купят карти с намаление – 10 билета за 40 лв. и 20 билета за 80 лв.

Фестивалът се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на община Бургас, спонсори и приятели.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Ако получаваш това, което нямаш, веднага губиш това, което имаш.
Уилям Шекспир


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!