неделя, 16 януари 2022
Начало » Бургас » Киносалон
Част от екипа на "Сцени от живота на една актриса" на среща с бургаски кинофенове


Фото: Ракурс
27 юли 2021, вторник
Ракурс

Днес от 11 часа в двора на НХК се състоя разговор с режисьора на българския игрален филм “Сцени от живота на една актриса” Иван Владимиров и продуцентите му Галина Тонева и Кирил Кирилов.


"Това е игрален филм, който използва средствата на документалното кино. Идеята е формална, историята е измислена, има реални случки, но те се промениха по време на работа. Темата за успеха и неуспеха при хората на изкуството и как се отразява това на семейството, връзките, личния живот, психичното здраве беше водеща от началото до края на снимките.", сподели Владимиров.

Филмът е в програмата на тазгодишния “София филм фест на брега” и беше показан снощи. След прожекцията на филма зрителите видяха филмчето, заснето от участниците на Киноклас Бургас и базирано върху епизод от “Сцени от живота на една актриса” – филмът, избран от проф. Георги Дюлгеров, върху който учениците от Кинокласа работиха тази година.

Кинокласът се организира за трета поредна година, ръководител е режисьорът Надежда Косева, а идеята му е чрез теоретични и практически упражнения да предостави възможност на младите участници да се потопят в света на киното.
Акцентът на 19-ия “София филм фест на брега” е българското кино и организаторите са планували срещи-дискусии с членове на екипите на представените филми. Всички разговори са в 11 часа в деня след прожекцията на съответния филм в двора на НХК.

Досега бургаските кинофенове слушаха люботни истории от снимачния период на още четири филма. След откриването с “Февруари”, зрителите се срещнаха с режисьора Камен Калев и продуцента Филип Тодоров, които споделиха интересни факти около създаването на сценария и трудностите около финансирането на филма. Режисьорката на “Преди края” Елдора Трайкова разказа за срещите си с жителите на селата около Марица-Изток и за предизвикателството да снимаш документално кино. Режисьорът на късометражния “Късмет” Христо Димитров – Хиндо разказа за зараждането на идеята на филма и моменти от снимачния период, а режисьорът на “Страх” проф. Ивайло Христов говори за работата си с актьорите и изграждането на образите им.

Предстоят още две срещи – на 29 юли публиката ще може да задава своите въпроси на екипа на филма “Житие”, а на 30 юни – да разговаря с режисьора на “Уроци по немски” Павел Г. Веснаков.

Всички, които имат интерес, ще могат да се срещнат с екипа на “Петя на моята Петя” на чаша вино в двора на НХК след официалното закриване на фестивала и прожекцията на филма от 19.30 часа на 30 юли, да зададат своите въпроси и да споделят впечатленията си от филма.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Падат цените на билетите за филмфеста
Кита купи стол и за Тодор Андрейков
Сибел Еркан писа 5 на турския „Мед”
Актьорът Иван Бърнев: Искам да изживея бащинството докрай
Пламен Манасиев с премиера в късо кино
Бургазлийка изненада колегите си гинеколози с филм
Снимат филм с наградата на областния
Поморие с най-модерно кино
Откриха новия стар филмов музей във Франкфурт
С Куросава в куфара към Англия

Компасът на мъдростта

Доброто, направено тайно, се възнаграждава явно.
Японска мъдрост


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!