сряда, 27 септември 2023
Начало » Страната » Театър и музика
Ути Бъчваров откри велосъстезание

Преди да забърка поредната си кулинарна фантазия Ути Бъчваров поздрави младите колоездачи на старта на състезанието
Фото: Лилия Христова
09 септември 2011, петък
Ракурс

За празника си русенското градче Борово пак организира националния фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана”

Посрещан и изпращан винаги с усмивка заради безкрайните си кулинарни вълшебства, гарнирани с немалка доза хумор, достойният наследник на големия театрал Стоян Бъчваров - артистичният Ути Бъчваров, изненадващо се появи на младежко състезание по колоездене.


Това стана по време на празника на русенското градче Борово на 4 септември. Кулинарният маестро имаше специално място в календара на тържествата, но преди да блесне в обичайното си амплоа от тв предаването „Вкусно” – този път като майстор в импровизираната кухня на площада, той зарадва малчуганите преди старта на велонадпреварата. Ути Бъчваров, който пристигна в двора на училището в компанията на кмета д-р Иван Попов, им пожела да са бързи и смели и ги покани на „голямото изяждане”. Предложението моментално въодушеви най-видимо представителите на силния пол...

Десетки момчета и момичета, разпределени в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас, се впуснаха да мерят сили в два тура. Доминираха ученици от местното СОУ „Св. Климент Охридски”, имаше участници и от Русе и съседните селища, отпочивали при баба и дядо цяло лято. Най-обиграните се справиха с лекота с препятствията, някои постигнаха рекордно време на терена без наказателни точки. 

Паралелно в салона на читалище „Искра 1898” вървеше програмата на 4-ия национален фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана”. Близо 100 състава от страната се явиха на сцената. Гласовити и пременени в народни носии, певци и инструменталисти обраха овациите на публиката.

Претъпканият салон буквално избухна в аплодисменти след изпълнението на Боян Лалев. Заради заболяванията си 27-годишният младеж е в неравностойно положение и е един от първите посетители в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Детелина” - Борово. Очевидно 7-годишният престой в специализираното заведение и работата с психоложката Дарина Маринова са му помогнали да се адаптира по-успешно в нова среда. Беше наистина трогателно да се чуе и види как пее „Мятало Ленче ябълка”, как се радва като дете на първата си сценична изява! Автентичната българска песен, добила популярност най-вече в изпълнение на Борис Машалов, оживя по друг начин, а младежът несъмнено се зареди с импулс за следващи инициативи.

За участието си във фолкфиестата, организирана от община Борово, в лицето на амбициозния кмет д-р Иван Попов, и местното читалище „Искра 1898”, Боян получи грамота, а директорът на Център „Детелина” Диана Стойчева го зарадва с торбичка с лакомства.Сподели в социалните мрежи

Подобни новини

Лили Иванова аплодира бургаския театър
Без театрален фестивал наесен
Чакринов си търси актриси
Змей шета по куклената сцена
Велко Кънев пак режисьор в Бургас
2011 - фестивална година за бургаските кукленици
Недялко Йорданов се изповяда и музикално
„Сигнал” със стотен концерт в Бургас
Дюлгеров режисира Меглена Караламбова в театъра
Ути Бъчваров откри велосъстезание

Компасът на мъдростта

Всичко хубаво на този свят или е забранено, или е аморално, или от него се пълнее.
Андре Мороа


Българска народна банка
  • usd 1 USD = 1.83457
  • gbp 1 GBP = 2.29396
  • chf 1 CHF = 1.83096

Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!