Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (EntityRef: expecting ';' at line 254, column 36) in /home/rakukom4/public_html/rss_fetch.inc on line 230
Ракурс - новини, култура, политика, образование
вторник, 21 януари 2020
Начало »
Най-четени новини

Да крачиш по Камино... до края на Земята /Част I/
15 ноември 2013 // Стеляна Лунгова-Йонкова
27341

„Където и да отиваш,
отивай с цялото си сърце.”
Конфуций

Няма култура на Земята, лишена от светилища и обекти за поклонничество. Пътят на Сантяго, известен още като Камино де Сантяго, е един от най-описваните и коментирани поклоннически маршрути в света.

Един ден в Браила – близка и далечна
21 ноември 2011 // Стеляна Лунгова-Йонкова
12797

Румъния не е атрактивна туристическа дестинация. Страната на граф Дракула е колкото близка, толкова и непозната. За нас, българите, тя е северната ни съседка, с която имаме сходна историческа съдба. Когато стане дума за Румъния, винаги се сещам за една реплика на Алековия герой бай Ганьо: ”Ии, ама аз що свят съм изръшнал... Ти вярваш ли? Туй Гюргево, Турну Магурели, Плоещ, Питещ, Браила, Букурещ....?!”.

Да крачиш по Камино... до края на Земята /Част II/
16 ноември 2013 // Стеляна Лунгова-Йонкова
10800

Няма култура на Земята, лишена от светилища и обекти за поклонничество. Пътят на Сантяго, известен още като Камино де Сантяго, е един от най-описваните и коментирани поклоннически маршрути в света.

Да крачиш по Камино... до края на Земята /Част III/
17 ноември 2013 // Стеляна Лунгова-Йонкова
9734

Няма култура на Земята, лишена от светилища и обекти за поклонничество. Пътят на Сантяго, известен още като Камино де Сантяго, е един от най-описваните и коментирани поклоннически маршрути в света.

Заз в България през май
11 януари 2012 // Ракурс
6872

За успокоение на всички – не става дума за автомобилите „ЗАЗ”, които бяха сладък кошмар за родените след 1945 година в соцлагера, а за новата Едит Пиаф. Младата французойка Изабел Жeфруа се прочу като ZAZ с парчето си „Je veux”, което е написано специално за нея. 30 май е датата, на която Заз ще пее в НДК в София, съобщи vesti.bg, позовавайки се на информация от профила на певицата във фейсбук.

Велко Кънев пак режисьор в Бургас
19 юни 2011 // Ракурс
6730

Обичаният артист Велко Кънев пак се изкуши от режисурата и ще постави на бургаска сцена нова пиеса на любимата си французойка Жозиан Баласко. След „Омайна нощ”, „Дядо Коледа е боклук” и „Вик за любов” сега заглавието е „Бившата жена на моя живот”.

Купиха къщата на Яворовата Мина
02 октомври 2011 // Александра Ингилизова
6725

От около месец къщата в Елена, в която е живяла една от най-чистите и опоетизирани българки - Мина Тодорова, любимата на гения Яворов - е с нов собственик.

Георги Дюлгеров: Отговарям посмъртно на Йорданка Ингилизова
30 май 2012 // Йорданка Ингилизова
6226

По време на десетия „София филм фест на брега” тази година Данчето Ингилизова ме помоли за това интервю и аз й го дължа.

Тя изуми всички ни на феста. Смъртно болна, Данчето преживя фестивала с неистов дух: организираше събития, гледаше филми, журираше, посрещаше гости и дори намираше време да пише. В една от паузите ме помоли да й разкажа за новия си проект, но аз съм суеверен и тогава отказах, защото не искам да говоря за кроежи, които не са гарантирани. Сега обаче проектът е приет за работа и аз съм готов да отговоря на въпросите, които Данчето ми зададе.

Хуан Антонио Берниер: Живеем в една фалшива демокрация
10 септември 2011 // Йорданка Ингилизова
5609

За младия испански поет Хуан Антонио Берниер българският период започва с двугодишното учителстване в бургаската Гимназия с преподаване на романски езици „Г. С. Раковски”. И както сам казва – избра ме България, не аз нея и се чувствам късметлия...
Такова усещане имах и аз – че съм късметлийка, когато го видях за първи път преди няколко години. Беше на представянето на пилотния брой на елитарното списание „Море”, в което Хуан имаше подборка от свои стихове. Онова, което съм запомнила от първата ни среща, не беше свързано пряко с поезията /макар че той живее с и чрез нея/, а отношението му към околните.

Втора година българското училище във Франкфурт посреща първолаци
20 август 2011 // Александра Ингилизова
5265

Маргарита Русанова поздрави сърдечно и мило ученици и родители на първия учебен ден в първото българско училище във Франкфурт.

Компасът на мъдростта

Ако успееш да прекараш един съвършено безцелен следобед, по съвършено безцелен начин, значи си се научил да живееш.
Лин Ютанг


Тераса, 1996
Иван Попов

Добави ме!


Къде ще прекарате коледните и новогодишните празници?

На хижа в планината
Вкъщи със семейството ми
С приятели в заведение
Ще празнувам с родителите ми
На работа

Гласувай
[Виж резултатите]

   "Пойнт Бургас" - информационен дайджест
   Градското списание
   "Лира" - Литературно-рекламна агенция
   вестник "Култура"
   вестник "Сега"
   www.drugotokino.bg
   www.webcafe.bg


Начало      За нас      Реклама      Контакти      Партньорски връзки      Общи условия     
© Rakurs 2011 - 2019
Ракурс - повече от новините!